Paradentose, også kendt som tandkødsbetændelse i fremskreden form, er en alvorlig tilstand, der kan føre til tab af tænder, hvis den ikke behandles rettidigt. Hos Farum Tandplejecenter har vi fokus på de nyeste behandlingsmetoder, der giver vores patienter de bedste forudsætninger for et sundt smil. Vi tilbyder avancerede og effektive løsninger til behandling af paradentose, der tager udgangspunkt i den enkelte patients behov. I dette indlæg dykker vi ned i de nyeste behandlinger for paradentose og hvordan vi arbejder for at sikre, at du bevarer et sundt tandkød og stærke tænder.

Hvad er paradentose?

Paradentose er en tandkødssygdom, der opstår, når tandkødsbetændelse spreder sig ned i tandens støttevæv, herunder knoglen, som tænderne er fastgjort til. Hvis det ikke behandles i tide, kan paradentose føre til, at tænderne bliver løse og i sidste ende falder ud. Hos Farum Tandplejecenter ser vi ofte, at mange patienter undervurderer symptomerne på paradentose og derfor opsøger hjælp for sent.

Ny behandling af paradentose hos Farum Tandplejecenter

Symptomer på paradentose

Det er vigtigt at kende symptomerne på paradentose, så du kan få den rette behandling hurtigt. Typiske tegn på paradentose inkluderer:

  • Blødende tandkød ved tandbørstning
  • Rødt og hævet tandkød
  • Dårlig ånde
  • Løse tænder
  • Tilbagetrukket tandkød, der får tænderne til at se længere ud

Hvis du oplever nogle af disse symptomer, anbefaler vi, at du straks booker en tid hos os på vores kontakt side, så vi kan vurdere din tandkøds sundhed.

Nyeste behandlinger mod paradentose

Hos Farum Tandplejecenter tilbyder vi de nyeste og mest effektive behandlinger for paradentose. Vores team er altid opdateret på den seneste viden og teknologi, så vi kan tilbyde behandlinger, der er skånsomme og effektive. Nogle af de mest avancerede metoder, vi anvender, inkluderer:

  1. Laserbehandling: Laserbehandling er en af de mest moderne metoder til at bekæmpe paradentose. Ved hjælp af en præcis laser fjerner vi inficeret væv og bakterier, samtidig med at vi stimulerer helingsprocessen i tandkødet. Laserbehandling er mindre invasiv end traditionelle metoder og reducerer smerte og hævelse.
  2. Dybrensning (scaling og rodplaning): Denne behandling fjerner plak og tandsten under tandkødsranden, hvor almindelig tandbørstning ikke kan nå. Dybrensning hjælper med at stoppe infektionen og giver tandkødet mulighed for at hele.
  3. Regenerativ kirurgi: I svære tilfælde af paradentose kan det være nødvendigt at genopbygge tabt knoglevæv. Vi udfører regenerativ kirurgi, hvor vi bruger vækstfremmende proteiner til at stimulere knoglevækst og genoprette det område, hvor knoglen er blevet ødelagt af infektionen.

Læs mere om vores behandlinger her.

Forebyggelse af paradentose

Den bedste måde at undgå paradentose på er gennem god mundhygiejne og regelmæssige besøg hos din tandlæge. Vi anbefaler, at du får foretaget en grundig tandrensning mindst to gange om året, samt at du børster tænder grundigt to gange dagligt og bruger tandtråd.

Hos Farum Tandplejecenter tilbyder vi også en personlig rådgivning om, hvordan du bedst passer på dit tandkød og dine tænder. Forebyggelse er altid den bedste behandling, og vi står klar til at hjælpe dig med at opretholde en sund mundhygiejne.

Paradentose og din generelle sundhed

Paradentose er ikke kun skadelig for dine tænder, men kan også påvirke din generelle sundhed. Forskning viser, at der er en sammenhæng mellem paradentose og alvorlige sygdomme som hjertekarsygdomme og diabetes. Det understreger vigtigheden af at få behandlet paradentose hurtigt og effektivt. Hos Farum Tandplejecenter lægger vi stor vægt på at informere vores patienter om vigtigheden af at tage tandkødssygdomme alvorligt og handle hurtigt.

Ny behandling af paradentose hos Farum Tandplejecenter

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Vores erfarne team af tandlæger og tandplejere står klar til at hjælpe dig med at bekæmpe paradentose og opretholde en sund mundhygiejne. Hos Farum Tandplejecenter tilbyder vi skræddersyede behandlingsplaner baseret på din specifikke situation og behov. Du kan altid kontakte os via vores kontakt side for at booke en tid eller få yderligere information.

FAQ om paradentose behandling

Tandkødsbetændelse er den tidlige fase af en tandkødssygdom, hvor tandkødet er irriteret og bløder. Hvis det ikke behandles, kan det udvikle sig til paradentose, som er en mere alvorlig infektion, der påvirker tænderne og knoglevævet.

Paradentose kan behandles, men det kræver professionel behandling hos tandlægen samt god mundhygiejne for at stoppe sygdommens udvikling. Tidlig behandling kan forhindre, at sygdommen bliver værre.

Vi anbefaler regelmæssige tandlægebesøg hver sjette måned for at fange eventuelle tidlige tegn på tandkødsproblemer. Det hjælper også med at holde din mund sund og reducere risikoen for paradentose.

Laserbehandling for paradentose er en skånsom procedure, der generelt er mindre smertefuld end traditionelle behandlinger. Mange patienter oplever mindre ubehag og hurtigere heling efter laserbehandling.

Prisen for paradentose behandling afhænger af sværhedsgraden af din tilstand og den nødvendige behandling. Du kan kontakte os for at få et uforpligtende tilbud på din specifikke behandling.